6 důvodů, proč vyzkoušet hobby horsing

6 důvodů, proč vyzkoušet hobby horsing

Hobby horsing jako takový, už asi představovat nemusíme. Co bychom ale dnes chtěli říct je, proč stojí za to ho vyzkoušet. A máme pro vás hned 6 důvodů.

1. Dáš si do těla

U dostihů je potřeba rychlý běh a výdrž, u skoku mohutnosti zase výbušnost a pořádný odraz. Každý si přijde na to, co mu sedí nejlépe. Ale jak se říká, bez práce nejsou koláče a bez tréninku výsledky.

2. Noví přátelé a skvělá komunita kolem

Jakékoliv zapojení do sportovní komunity je skvělý způsob, jak podpořit zdravý životní styl. Je známo, že jezdci hobby horsingu se navzájem velmi podporují, a to i na turnajích a závodech. Hobby horsing je zábavný a bezpečný sport, kde si nové přátele dokáže najít každý. 

3. Rozvoj kreativity a fantazie

Kromě běhu, skákání a závodění vyžaduje "jízda na hobbíkovi" i určitou dávku fantazie. Včetně představivosti o temperamentu a jezdeckých vlastností koně. Věříme, že se těmto věcem dá naučit lépe, když si je vyzkoušíš na vlastní kůži, než sledováním obrazovky na počítači.

4. Nestojí to žádné peníze navíc

Žádné ustájení, veterinář, krmení nebo nové podkovy. Hobbíka si jednou pořídíš a žádné další peníze tě to nestojí. A pokud by přece jen náš juhík potřeboval veterinární zákrok v podobě šití, zdarma ti ho opravíme. Na všechny naše výrobky se totiž vztahuje doživotní záruka. 

5. Naučíš se nové věci o koních

Bohužel ne vždy je možné mít doma vlastního koně nebo poníka. Zato hobbík je pro každého. Může být praktickou alternativou k učení o tom, co koně jedí, jak se o ně starat nebo jaká plemena existují a jaké jsou jejich hlavní charakterové vlastnosti.

6. Hobby horsing je bezpečnější, než klasické ježdění na koni

Ano přiznáváme, že každý sport má svá rizika. Ani hobby horsing není výjimkou. Ale oproti klasickému jezdectví, kde se člověk posadí na několikaset kilového koně, který má vlastní hlavu, v hobby horsingu tě čekají "jen" odřená kolena.

Hobby horsing je skvělá aktivita, která rozvíjí sociální, fyzické i emocionální dovednosti a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. Potřebuješ pomoci s výběrem? Neváhej se na nás obrátit.

Zpět na blog